سالن عقد

چه مدارکی برای ثبت عقد در دفتر رسمی ازدواج لازم است؟✅

این روزها برگزاری مراسم عقد محضری و رزرو وقت برای انجام مراسم عقد در محضرخانه بسیار رواج پیدا کرده است. هر روزه تعداد زیادی از جوانان ایرانی درگیر محضرخانه و تعیین وقت برای مراسمشان هستند. اما قبل از هر اقدامی باید مدارک لازم جهت انجام عقد؛ در محضرخانه به این دفتر ارائه شود. اما نکته حائز اهمیت این است که؛ چه مدارکی برای ثبت عقد، لازم است. ما همواره در این مقاله سعی داریم، مطالبی درباره موضوع چه مدارکی برای ثبت عقد در دفتر رسمی ازدواج لازم است؟ اشاره کنیم و شما عزیزان را برای داشتن مراسمی مطلوب و معقول همراهی نماییم.

مدارک لازم جهت ثبت عقد در دفتر ازدواج

برای انجام عقد محضری و حضور در دفتر ازدواج جهت ثبت عقد در دفتر رسمی ازدواج، باید مدارک موردنظر را به همراه خود داشته باشید. در زمان مشخص برای منعقد شدن خطبه عقد، آن را به عاقد و دفترخانه تحویل دهید. بهتر است بدانید که باید همه مدارک را تهیه و مهیا کنید؛ چرا که نبود و کمبود حتی یکی از مدارک می تواند باعث خراب شدن مجلس شما شود.

عاقد موظف است که کلیه مدارک دو زوج عروس و داماد را تحویل گیرد و اقدامات لازم جهت منعقد شدن خطبه عقد را انجام دهد. در ادامه به مدارک لازم جهت عقد محضری اشاره خواهیم کرد:

مدارک لازم عروس:

  • اصل کارت ملی
  • دو قطعه عکس 3 در 4
  • کارت ملی و شناسنامه پدر
  • گواهی فوت پدر در صورت (فوت شدن پدر عروس خانم)
  • سند طلاق در صورت (مطلقه بودن عروس خانم)
  • گواهی فوت همسر در صورت (بیوه بودن عروس خانم)
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
  • اصل شناسنامه (شناسنامه باید دارای عکس باشد)

مدارک لازم داماد:

  • اصل شناسنامه عکس دار
  • کارت ملی
  • فتوکپی شناسنامه و کارت ملی
  • دو قطعه عکس 3 در 4

به همراه داشتن تمامی مدارک نام برده شده ضروری است. به خاطر داشته باشید که از هر مدارک نام برده شده، چند فتوکپی اضافه به همراه داشته باشید تا در صورت کثیف شدن و یا خراب شدن در روز مراسم به جای دیگری، برای گرفتن فتوکپی نروید.

مدارک لازم جهت ثبت عقد در دفتر ازدواج

مراحل ثبت عقد در دفتر ازدواج

عقد نکاح یا ازدواج یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر فرد می باشد که در طی آن، دو نفر با یکدیگر پیمان زناشویی می بندند و زندگی مشترک خود را آغاز می نمایند. از آن جا که عقد نکاح آثار حقوقی مهمی را در خصوص زندگی زوجین به وجود آورده است و حقوق و تکالیف متعددی را برای آن ها ایجاد می کند، ثبت کردن عقد امری مهم و ضروری می باشد.

به خاطر داشته باشید که برای انجام کارهای اداری که مربوط به دفتر اسناد و یا دفتر ازدواج و طلاق می باشد، حتما مدارکی که لازم است را به همراه خود ببرید. هم اکنون در این قسمت به مراحل ثبت عقد در دفتر ازدواج اشاره خواهیم کرد.

دریافت معرفی نامه از محضر: در اولین مرحله، بعد از مراجعه کردن به محضرخانه باید شناسنامه‌ عروس و داماد و پدر عروس به همراه یک قطعه عکس 4*3 زوجین را تحویل محضرخانه دهید. بعد از آن، محضرخانه نامه‌ای به شما می‌دهد که شما را به آزمایشگاه‌های معتبر معرفی می‌کند.

 شما باید آزمایش‌های قبل از ازدواج را انجام دهید. بهتر است بدانید که بدون وجود این نامه، آزمایشگاه شما را پذیرش نمی‌کند. این نامه حاوی مهر و امضای محضر، عکس زوجین و محلی برای مهر و امضای آزمایشگاه می باشد.

مراجعه به آزمایشگاه: شما باید آزمایش های لازم و قبل از ازدواج که شامل آزمایش اعتیاد، آزمایش خون، آزمایش ادرار و تزریق واکسن کزاز می باشد، را انجام دهید.

شرکت در جلسات و مشاوه های قبل از ازدواج: قبل از ثبت عقد محضری در دفاتر ازدواج شما باید در جلسات آموزشی و مشاوره نسبت به مسائل مهم و نکات جنسی پیش از ازدواج اقدام کنید.

مراجعه به محضرخانه جهت ثبت عقد در دفتر ازدواج : شما مجددا باید به محضرخانه و دفتر ازدواجی که اول به آن مراجعه کردید، مراجعه کنید که ازدواجتان ثبت شود. اما باید قبل از مراجعه حتما وقت قبلی بگیرید. در مرحله آخر عقدنامه خود را دریافت می کنید و ازدواجتان در اسناد سجلی ثبت می شود.

مراحل ثبت عقد در دفتر ازدواج

شرایط شهود در عقد محضری

بهتر است بدانید که از لحاظ قانونی و شرعی، حضور شهود برای منعقد شدن عقد و ازدواج الزامی است. به یاد داشته باشید که شرایط شهود را رعایت کنید تا در محضرخانه دچار مشکل نشوید.

  • شاهدان شما نباید کور یا کر، صغیر، دیوانه باشند.
  • شاهدان باید به سن بلوغ رسیده باشند.
  • تعداد شهود لازم در عقد محضری باید حداقل دو نفر باشند. حضور سه مرد همراه با شناسنامه و کارت ملی الزامی می باشد.

نکات مهم قبل از ثبت عقد محضری

اگر شما هم از آن دسته از زوج های حساس و نگران در زمینه ازدواج و عقد محضری هستید، بهتر است ما را تا پایان این مطلب همراهی کنید. چرا که ما سعی داریم تمامی نکات و توصیه های قبل از ازدواج را با شما در میان بگذاریم تا دچار نگرانی و استرس در روز جشن عقد خود نباشید.

خانواده های هر دو طرفین، باید تاریخی را برای روز عقد و عقد محضری مشخص نمایند. اگر شما تصمیم دارید که مراسم عقدتان را در یکی از اعیادها و یا روزهای مذهبی بیاندازید، بهتر است حداقل یک ماه قبل از مراسم خود به محضرخانه مراجعه کنید. وقت متناسب با خود را رزرو کنید.

یکی از مهم‌ ترین و جذاب‌ترین بخش مراسم عقد، وسایل سفره عقد و چیدن سفره عقد می باشد. شما باید از قبل، برای تهیه وسایل عقد خریدهای مربوطه را انجام دهید. نکته بعدی که بسیار حائز اهمیت می باشد، این است که شما باید لیستی از مهمان های خود تهیه کنید. متناسب با ظرفیت و فضای محضرخانه، مهمان دعوت کنید.

توجه داشته باشید که در محضرخانه برای منعقد شدن عقد، در صورتی که عروس خانم دوشیزه باشند، حضور پدر عروس خانم به همراه شناسنامه اش الزامی است. اجازه پدر برای عروس خانم در صورت دوشیزه بودن، ضروری می باشد. اگر پدر عروس خانم فوت شده بودند، باید گواهی فوت ایشان به محضرخانه ارائه شود.

به خاطر داشته باشید که ساعت دقیق حضور مهمان ها و آدرس دقیق محضرخانه را به مهمان ها اطلاع دهید.

آداب و رسوم مراسم عقد و وظایف خانواده ها در محضر

این روزها، اکثر خانواده ها به دلیل هزینه های هنگفت مراسم ازدواج و عروسی، مراسم عقد نمی گیرند. معمولا افراد سعی می کنند یک مراسم نامزدی یا بله برون مختصر بگیرند.

بهتر است بدانید که عقد محضری نسبت به جشن عقدهای قدیمی، دارای تجملات و تشریفات خاص خود می باشند که این موضوع هزینه ها را برای هر دو خانواده سخت تر می کند. اما با این حال خانواده عروس و داماد در برگزاری عقد محضری دارای وظایفی هستند که برای برگزاری بهتر و مطلوب تر مجلس عقد، باید انجام دهند.

هر دو خانواده باید آشنایی کامل با آداب و رسوم عقد ایرانی داشته باشند. در مورد وظایف هر یک از خانواده‌ها در مراسم خواستگاری یا بله برون صحبت کنند. چراکه امروزه با تغییر سبک زندگی و یا تفاوت قومیت ها، برخی از سنت‌ها و آداب و رسوم مراسم عقد، نمی‌توان نسخه و یا الگوی ثابتی از سنت ها و آداب رسوم ها ارائه داد.

علاوه بر آن، معمولا هزینه برگزاری مراسم عقد که شامل هزینه‌های محضرخانه و شام است، بر عهده خانواده عروس می باشد. اما تهیه گل یا شیرینی و میوه برعهده خانواده داماد است. البته این رسومات تا حد زیادی به قومیت و محل زندگی عروس و داماد و آداب و رسوم محلی و خانوادگی نیز بستگی دارد.

اما در بعضی از موارد امکان دارد، کل هزینه ها با آقای داماد باشد. اما به صورت کلی همه این رسومات بسته به نوع قومیت هر خانواده دارد. اما با توجه به شرایط اقتصادی و هزینه های هنگفت ازدواج، منطقی‌تر آن است که وظایف و مخارج مربوط به برگزاری مراسم عقد و عروسی با توافق و تفاهم کامل زوج‌ها و خانواده‌ها انجام شود تا خانواده ها فشار مالی کمتری را متحمل شوند.

آداب و رسوم مراسم عقد و وظایف خانواده ها در محضر

کلام آخر

ما همواره در این مقاله سعی داشتیم که شما عزیزان را با چه مدارکی برای ثبت عقد در دفتر رسمی ازدواج لازم است؟ آشنا کنیم. اگر به مطالبی که ذکر شد توجه لازم را داشتید، متوجه خواهید شد که برای حضور در دفتر اسناد و یا دفاتر ازدواج و طلاق باید همیشه مدارک خاصی همراه خود داشته باشید.

عقد محضری یکی از مهم ترین مراسم های جوانان ایرانی می باشد که حتما باید در محضرخانه ثبت شود. سایت تالارتو، تنها سایتی است که شما را از ابتدای ازدواج با تمام نکات و توصیه های مربوط به ازدواج تا خانه خود و چیدن جهیزیه همراهی خواهد کرد. شما می توانید برای کسب اطلاعات لازم و ضروری به مطالب آن مراجعه کنید و بهره کافی را ببرید. ممنون از شما همراهان گرامی که ما را تا پایان این مقاله همراهی کردید.

4.5/5 - (8 امتیاز)

غزاله شهداد

غزاله شهداد هستم؛ من 4 سال متوالی در حوزه تولید محتوا و نویسندگی فعالیت می کنم و به سبب علاقه ویژه ای که به نویسندگی دارم، تاکنون مطالب مفید و خوبی را گردآوری کرده ام و همواره سعی در ارائه محتوای به روز در سایت تالارتو می باشم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − شش =

دکمه بازگشت به بالا