عمومی

چرا باید قبل از ازدواج به مشاوره مراجعه کنیم؟⭐【سال1403】❤️

مشاوره قبل از ازدواج و بهره مندی از راهنمایی های مشاور دلسوز که دانش کافی در زمینه روانشناسی بالینی دارد به شناخت زوجین از یکدیگر کمک شایانی می کند؛ زیرا مشاور با انجام تست های روانشناسی به اختلالات رفتاری زوجین پی می برد؛ از طرفی با برگزاری جلسات مشاوره از اهداف و ارزش های آن ها مطلع می شود و راهکارهای مناسب برای تفاهم بیشتر و ازدواج موفق را به آن ها ارائه می دهد و در صورت اختلاف زیاد بین ارزش هایشان آن ها را مناسب هم تشخیص نمی دهد و این موضوع را به اطلاع آن ها می رساند.

مشاوره ازدواج چیست؟

مشاوره ازدواج راهنمایی به افرادی است که قصد ازدواج دارند یا در زندگی زناشویی خود با مشکلاتی روبرو هستند. این نوع مشاوره به هدف بهبود روابط، افزایش ارتباط مثبت بین زوجین، حل مشکلات خانوادگی و ایجاد زندگی مشترک سالم  انجام می شود. مشاور باید در زمینه روانشناسی بالینی تخصص داشته باشد و از مهارت های ارتباطی و روان شناسی استفاده کند تا به زوج ها کمک کند، درک بهتری از هم داشته و قادر به بیان مشکلات خود باشند و سعی در حل آن ها داشته باشند. این مشاوره به صورت فردی یا گروهی انجام می شود.

مسائلی که در مشاوره مورد بحث و بررسی قرار می گیرد شامل: تفاوت های فرهنگی، مشکلات ارتباطی، مسائل مالی، نقش ها و وظایف زوجین و… می باشد. این نوع مشاوره به زوج ها استراتژی های مفید برای برخورد با چالش های زندگی زناشویی را می آموزد و ابزارهای موثر در مدیریت روابط زناشویی را می دهد در این جلسات زوج ها تکنیک های مدیریت خشم و استرس را می آموزند؛ هم چنین مشاور در طول این جلسات به آن ها کمک می کند که بهترین تصمیم را درباره زندگی مشترک خود بگیرید.

مشاوره قبل از ازدواج به افراد کمک می کند تا بهتر شریک زندگی خود را بشناسید و ابزارهای مدیریت و کنترل هیجانات و تصمیم گیری درست در مسائل زندگی را بیاموزند و با اطمینان ازدواج کنید؛ هم چنین با پیش بینی مشکلاتی که امکان دارد در آینده اتفاق بیفتد و شناسایی راه حل های آن ها، قدم در زندگی مشترک بگذارید؛ زیرا در ابتدای آشنایی با هم به علت هیجانات جوانی قادر به شناخت عیوب یکدیگر نیستند و مشاور بهترین شخص برای راهنمایی زوجین در این مرحله می باشد.

مشاوره ازدواج چیست؟

شناخت کامل زوجین با مشاوره قبل از ازدواج

معمولا در مراسم خواستگاری خانواده ها و زوجین شناخت کاملی از هم ندارند و به تفاوت های فرهنگی یکدیگر پی نمی برند و این موضوع در آینده منجر به بروز اختلاف بین زوجین و تعارض بین خانواده های آن ها می شود، برای حل این مشکل بهترین راهکار، انجام مشاوره قبل از ازدواج می باشد تا زوجین در محیطی مناسب و توسط افراد متخصص مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند و ارزش ها، اهداف آن ها از زندگی مشترک آشکار شود و از تطابق و تناسب با یکدیگر آگاه شوند و سپس وارد مسیر پر پیچ و خم زندگی زناشویی شوند.

بسیاری از زوجین مهارت های گفتگو برای حل اختلاف، ابراز وجود و بیان خواسته ها را نمی دانند و مشاور به آن ها این مهارت را می آموزند؛ هم چنین گاهی اوقات دچار وسواس فکری هستند و وقتی وارد رابطه می شوند، پس از مدتی آن را قطع می کنند یا دچار اختلالات شخصیتی مانند خودشیفیگی یا شخصیت وابسته می باشند، مشاوره با انجام تست های روانشناسی به این اختلالات شخصیتی پی می برد و آن را به اطلاع زوجین می رساند؛ البته راه های درمان این اختلالات را برای زوجین بیان می کند.

مشاور به زوجین کمک می کند که به نقاط قوت و ضعف یکدیگر پی ببرند و با آگاهی از آن ها، تصمیم خود را برای ازدواج بگیرند و با درک عمیق از یکدیگر؛ هم چنین شناخت شخصیت یکدیگر و یادگیری مهارت های کنترل استرس و هیجانات قدم در راه زندگی مشترک بگذارند، در این مشاوره ها در مورد چگونگی مدیریت بودجه و برنامه ریزی مالی به زوجین آموزش های لازم داده می شود و اگر زوجین پس ازدواج تصمیم به فرزندآوری داشته باشند با مشاوره بعد از ازدواج می توانند آگاهی های لازم برای قبول این مسئولیت را بیابند.

مشاوره قبل از ازدواج چگونه انجام می شود؟

مشاوره قبل از ازدواج در چند مرحله انجام می شود و تعداد جلسات بستگی بین زوجین دارند، معمولا 5 تا 10 جلسه می باشد. جلسات با حضورزوجین شروع می شود، ابتدا روانشناس میزان شناخت افراد از یکدیگر را بررسی می کند؛ هم چنین ویژگی های فرهنگی خانواده ها مورد ارزیابی قرار می دهد، سپس در مورد نحوه آشنایی زوجین و طول مدت آشنایی آن ها آگاهی می یابد و ارتباط موثری با زوجین برقرار می کند تا آن ها راحت تر بتوانند مسائل خود را بیان کنند و تفاوت ها و شباهت های فرهنگی آن ها را بررسی می کند.

تفاوت های فرهنگی ممکن است، مربوط به خانواده ها باشد یا زوجین خودشان در دو سطح مختلف فرهنگی باشند، سپس مشاور بررسی می کند، آیا طرف مقابل توانایی پذیرش عقاید دیگری را دارد؟ البته این موضوع به معنی این نیست که فرد هویت خود را تغییر دهد، بلکه تا حدودی زوجین می تواند عقاید طرف مقابل را بپذیرند و به دیدگاه های هم احترام بگذارند. اما مهم است، مشخص شود در صورت چشم پوشی از قسمتی از ارزش های خود دچار رنجش روحی خواهند شد یا خیر.

یکی ازتست هایی که مشاور انجام می دهد، تست MBTI است که میزان سازگاری زوجین و تفاوت در تصمیم گیری و تفکر آن ها را نشان می دهد. تست دیگر MMPI است که در شناخت بیماری های افسردگی، هیستری، اسکیزوفرنی و… موثر است در مرحله آخر مشاور نتایج آزمون را تفسیر می کند. او نقاط ضعف افراد را گوشزد کرده و راه های برطرف کردن آن را بیان می کند؛ هم چنین یک مشاور خوب تفاوت های زوجین و تاثیر آن بر کیفیت زندگی آن ها را بیان می کند و آموزش های لازم برای رفع این مشکلات را به آن ها می آموزد.

مشاوره قبل از ازدواج چگونه انجام می شود؟

مزایای مشاوره قبل از تصمیم به ازدواج

مشاوره قبل از تصمیم به ازدواج به شما کمک می کند، زندگی زناشویی مطلوبی در آینده داشته باشید. برخی مزایای مشاوره قبل از ازدواج شامل موارد زیر می باشد:

  • مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک می کند، شما شناخت مناسبی از مواضع اخلاقی، اعتقادی و اهداف زندگی و سبک زندگی طرف مقابل به دست آورید.
  • این مشاوره به شما کمک می کند تا مخاطرات و مشکلات احتمالی در زندگی زناشویی برای شما قبل از ازدواج پیش بینی شود که شامل: مسائل مالی، اختلافات خانوادگی، مشکلات ارتباطی و… می باشد؛ هم چنین مشاور مدیریت این اختلافات را به شما آموزش می دهد.
  • مشلاوره به شما کمک می کند تا مهارت های ارتباطی خود را با همسر آینده تان بهتر کنید و بهترین راه حل های مسائل را بیابید و به شما در مدیریت استرس و حل مشکلات روحی در زندگی مشترک کمک می کند.
  • مشاوره به شما کمک می کند تا همراه با همسر آینده خود اهداف زندگی مشترکتان را مشخص کنید که شامل: تصمیم گیری در مورد پرورش و تربیت فرزندان، حل مسائل مالی و… می باشد و به شما کمک می کند که اهداف و آرزوی های شما و همسر آینده تان با هم هماهنگ شود تا ازدواج موفقی داشته باشید.
  • مشاوره یک وسیله برای پیشگیری از ازدواج ناپایدار است و شما با به دست آوردن اطلاعات بیشتر در مورد خود و همسر آینده تان می توانید تصمیمات بهتری در مورد زندگی مشترک خود بگیرید و زندگی زناشویی خود را قوی و مستحکم حفظ کنید و این کار با تعیین وظایف هرکدام، توزیع مسئولیت ها و ایجاد روابط مثبت امکان پذیر است.
  • برای مشاوره بعد ازازدواج می توانید به دفتر ازدواج در تهران مراجعه کنید و از مشاوران متخصص آن برای حل مشکلات زناشویی کمک و یاری بگیرید.
  • مشاوره قبل ازدواج به زوجین کمک می کند که مشکللات زناشویی در مراحل ابتدایی شناسایی شود و از ایجاد مسائل بزرگ تر در آینده جلوگیری شود و بهترین راهکار برای مدیریت استرس های زندگی مشترک و رسیدن به تفاهم به آن ها پیشنهاد می شود.

مدیریت اختلافات بین یکدیگر بعد از ازدواج با مشاوره

تعارضات قسمتی از زندگی اجتماعی و روابط انسانی هستند و به دلیل تفاوت فرهنگی، عاطفی و فیزیکی افراد ایجاد می شوند، اگر این تعارضات شدت یابد و تبدیل به خشم، نفرت یا توهین شود، برای زوجین مشکلات جدی به وجود خواهد آورد، در چنین مواقعی، مشاور با گوش دادن، درک کردن و راهنمایی زوجین به حل اختلافات بین آن ها کمک می کند و راهکارهایی را برای بهبود مهارت های ارتباطی ارائه می دهد و به زوجین کمک می کند تا احساسات یکدیگر را بهتر درک کنند و به عقاید یکدیگر احتران بگذارند.

او با طرح سوالاتی و استفاده از تکنیک های مختلف، زوجین را به سمت حل مشکلات هدایت می کند. مشاور به آن ها می آموزد که خشم و احساسات منفی خود را به شکلی مثبت مدیریت کنند. حل تعارضات همیشه آسان نیست و دلیل آن تفاوت در درک، برداشت های غلط و ترس از مواجهه با مسائل و مشکلات است. او ابتدا مسائل فعلی زوجین را مشخص می کند و برای آن ها بیان می کند که چگونه این مسائل تاثیر منفی بر زندگی آن ها گذاشته است و به ریشه یابی آن ها می پردازد تا دلیل واقعی اختلافات را شناسایی کرده و آن ها حل کند.

او تلاش می کند، مهارت های ارتباطی و حل تعارضات را به زوجین بیاموزد که شامل: یادگیری گفتگوی سازنده، گوش دادن فعال و استفاده از تکنیک های حل تعارض است. او به زوجین می آموزد به جای فرار از حل مشکلات با مسئولیت پذیری و مشارکت یکدیگر به حل مشکلات بپردازند و اگر زوجین از حل تعارضات وحشت دارند، مشاور به آن ها می آموزد که چگونه بر ترس خود غلبه کنند، او زوجین رابه شرکت در جلسات مشاوره تشویق می کند تا مشکلات را در مراحل ابتدایی شناسایی و حل کند.

مدیریت اختلافات بین یکدیگر بعد از ازدواج

آگاهی از تعهدات بعد از ازدواج

مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می کند تا از تعهدات بعد از ازدواج، آگاهی یابند. نظیر تعهدات مالی که شامل: مسئولیت های مربوطه به هزینه های روزمره، هزینه مربوط به اجاره مسکن یا اقساط آن، هزینه بیمه ها و سایر امور مالی می باشد که باید مشخص شود هر یک از زوجین چه میزان مسئولیت در قبال پرداخت این هزینه ها دارند؛ هم چنین در زمینه کارهای روزمره مانند: پخت و پز، تمیزکاری و مراقبت از فرزندان، رسیدگی به امور تحصیلی فرزندان مسئولیت هر یک از زوجین باید مشخص شود.

تعهدات عاطفی زوجین به هم در حفظ روابط احساسی و رمانتیک آن ها بسیار اهمیت دارد و مشاور وظیفه دارد، راهکارهایی برای حفظ این روابط را به زوجین ارائه دهد. او به آن ها گوشزد می کند که وفاداری و صداقت از اصول اساسی در تعهدات ازدواج است و خیانت به همسر نقطه شروع اختلافات و بحران های زندگی زناشویی است و برعکس وفادارای به پایداری ارتباطات زناشویی کمک می کند و احساس اعتماد به طرف مقابل را تقویت خواهد کرد؛ علاوه بر این بازگو کردن حقایق و عدم پنهان کاری کلید رابطه زناشویی است.

بازگو کردن احساسات، نیازها و انتظارات زوجین از هم به طور صادقانه این امکان را ایجاد می کند که آن ها بهتر یکدیگر را درک کنند و ارتباط بهتری داشته باشند؛ هم چنین مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک می کند که نیازهای روحی و جسمی یکدیگر را بهتر بشناسد و برنامه ریزی مناسبی برای تامین این نیازها انجام دهند؛ از طرفی در این جلسات مشاوره، اهداف هر یک از زوجین مشخص می شود و در صورتی که این اهداف به هم نزدیک باشد، زوجین به تفاهم در زندگی خواهند رسید.

کلام آخر

مشاوره قبل ازدواج به زوجین کمک می کند که ضمن آگاهی از تفاوت های فردی، راهکارهایی برای دستیابی به تفاهم و احترام به ارزش ها و اهداف یکدیگر بیاموزند و با تقسیم وظایف در زندگی مشترک، صداقت و وفاداری ازدواج موفقی داشته باشند.

از شما بسیار ممنونیم که تا پایان این مقاله همراه ما بودید. امیدواریم توانسته باشیم؛ در مورد مشاوره قبل از ازدواج اطلاعات لازم  را در اختیار شما قرار داده باشیم، در صورت داشتن هر گونه نظر، پیشنهاد و انتقادی می‌توانید از طریق سایت تالارتو با ما در میان بگذارید.

2.5/5 - (11 امتیاز)

صدف ترک

سلام صدف ترک هستم. من فارغ التحصیل مهندسی نرم افزار هستم و از سال 98 علاقه مند به تولید محتوا تحت وب شدم. کار من تولید محتوا یونیک در عین حال موثر برای سایت تالارتو است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا