قبل از ازدواج چه آزمایشاتی انجام می شود؟💎【سال1403】
یکی از مهم ترین بخش های اصلی ازدواج که در ثمره و نتیجه آن بسیار تاثیر گذار است، انجام آزمایش های قبل از ازدواج، تطبیق و تاییدیه جواب آزمایش های عروس و داماد می باشد. اما شما در مرحله اول باید بدانید که قبل از ازدواج چه آزمایشاتی انجام می شود؟ تا آمادگی لازم جهت انجام آزمایش های مرتبطه را داشته باشید.
آزمایش های لازم قبل از ازدواج
بهتر است بدانید که اهمیت آزمایش قبل ازدواج برای هیچکس قابل انکار نیست. انجام این آزمایش ها بسیار مهم و ضروری است، زیرا در نتیجه و ثمر ازدواج شما تاثیر بسزایی خواهد داشت. در صورت عدم تطبیق آزمایش های شما، امکان جدایی خواهد داشت. پس بهتر است در همان مراحل اولیه و ابتدای کار تاییدیه جواب آزمایش ها را دریافت کنید.
انجام این آزمایش ها می تواند وضعیت سلامتی و سابقه بیماری در افراد و خانوادهها را تشخیص دهد و از وقوع بیماریها و ناهنجاریهای بعدی و تولد نوزادان بیمار پیشگیری کند.
شما برای داشتن خانوادهای سالم و با نشاط باید آزمایش های لازم را انجام دهید. زیرا جواب این آزمایش ها در آینده خود و فرزندانتان تاثیر بسزایی دارد. در صورت بروز مشکل در جواب آزمایش، می توانید به پزشک و مشاور مورد نظر مراجعه کنید و مشورت کنید.
آزمایشهای قبل از ازدواج از دو طریق خون و ادرار انجام میشود. نیازی به هیچ نمونه برداری از استخوان و یا بافت بدن نمی باشد. در ادامه به نمونه آزمایش هایی که لازم است اشاره خواهیم کرد:
- انجام آزمایش CBC جهت بررسی تالاسمی
- انجام آزمایش عدم اعتیاد
- انجام آزمایش سیفلیس
- آزمایش ایدز و هپاتیت (بنا به درخواست فرد صورت می گیرد)
آزمایش خون : آزمایش خون، آزمایشی کامل است. در این آزمایش تعداد گلبولهای قرمز خون، گلبولهای سفید خون، پلاکتها، هموگلوبین، هماتوکریت، گروه خونی و RH خون مورد بررسی و تشخیص قرار می گیرد.
همچنین انجام این آزمایش مشخص می کند که آیا فرد دچار کم خونی و یا تالاسمی مینور یا ماژور شده است یا خیر. بهتر است بدانید که در تالاسمی هموگلوبین کامل شکل نمیگیرد و اکسیژن رسانی به بافت ها مختل می شود، از ابتدای تولد و تا آخر عمر با فرد باقی خواهد ماند. اگر یکی از زوجین دارای تالاسمی باشد، می تواند باعث به دنیا آمدن فرزندی بیمار شود، پس کلیه آزمایش های لازم را انجام دهید.
آزمایش عدم اعتیاد: یکی دیگر از آزمایش های مهم قبل از ازدواج، انجام دادن آزمایش عدم اعتیاد می باشد. این آزمایش در قالب آزمایش ادرار انجام می شود و اعتیاد داشتن یا عدم آن را کاملا مشخص می کند.
بهتر است بدانید که اگر یکی از زوجین، از قرصها و داروهای کدئیندار و یا داروی خاصی که احتمال دارد در نتیجه این آزمایش تاثیر بگذارد، استفاده می کند، باید با مشورت پزشک به مدت مشخصی از مصرف داروها خودداری نمایید.
لازم به ذکر است که آزمایش ادرار باید در معرض دید مستقیم متخصص و یا دوربین انجام شود تا فرد از نمونه دیگری استفاده نکند و تقلبی در انجام آزمایش و جواب آن صورت نگیرد.
مصرف مواد مخدر میتواند بر روی فرزند شما تاثیر گذار باشد، زیرا اگر مادر در هنگام بارداری موادی مثل نیکوتین، هروئین مورفین مصرف کند از طریق مادر به جنین انتقال می یابد و تاثیرات جبران ناپذیری را خواهد داشت.
آزمایش سیفلیس: بیماری سیفلیس یک بیماری عفونی مقاربتی می باشد. این بیماری به علت باکتری ترپونماپالیدوم ایجاد میشود. سیفلیس از تماس مستقیم فرد به فرد منتقل میشود. بهتر است بدانید که انجام این آزمایش برای مردان ضروری می باشد.
آزمایش ایدز: آزمایش ایدز و سایر بیماری های مقاربتی و هپاتیت به درخواست خود زوجین انجام می شود. علاوه بر آن تشخیص بیماری های مقاربتی توسط نمونه خون افراد مشخص می شود.
آزمایش ژنتیک: زوجینی که نسبت فامیلی دارند و یا مناسبت خونی دارند، حتما باید آزمایش ژنتیک را انجام دهند. در ازدواج های فامیلی، مخصوصا افرادی که دارای مشکلات و بیماری های ژنتیکی و یا ارثی می باشند، انجام آزمایش ژنتیک الزامی می باشد.
زمان مناسب برای انجام آزمایش های قبل از ازدواج
ازدواج یک رویداد بسیار مهم در زندگی هر فرد می باشد. ازدواج، تشکیل خانواده و ورود به مرحله جدیدی در روابط عاطفی، اجتماعی، خانوادگی می باشد. خوشبختی و عاقبت بخیری شما تنها به انتخاب درست شما بستگی دارد.
قبل از ازدواج، باید تمامی اطلاعات در اختیار زوجین قرار گیرد. برنامه های آزمایش قبل از ازدواج باید در اختیارشان قرار گیرد. عروس و داماد قبل از ازدواج و حضور در محضرخانه و منعقد شدن عقد، باید از مشکلات و وضعیت سلامتی یکدیگر مطلع شوند. با آگاهی کامل نسبت به وجود مشکلات ژنتیکی و یا بیماریهای احتمالی، برای ازدواج اقدام کنند تا در آینده دچار مشکل نشوند.
در اکثر مواقع توصیه میشود که آزمایشهای ذکر شده را هر چه زودتر انجام دهید. حداکثر قبل از بارداری اول انجام دهید. معمولا برای شروع هر بارداری توصیه می شود که آزمایشات به دقت بررسی شوند. خطر بروز بیماری های احتمالی کاملا مورد سنجش و آزمایش قرار می گیرد.
مزایا انجام آزمایش های قبل از ازدواج
انجام آزمایش های نام برده شده در قسمت بالا می تواند دارای چندین مزایا باشد. در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد. این آزمایش ها می تواند آمادگی زوجین برای فرزند دار شدن و شناسایی مشکلات احتمالی یا اختلالات مرتبط با سلامتی آنان را تشخیص دهد.
این تست عواملی که باعث ایجاد بارداری خطرناک می شود و یا عواملی که بر روی رشد جنین تاثیر دارد را شناسایی می کند. شاید در طول زندگی مجردی خود به دلیل مشغله های زیادی که داشته اید، فرصت برای انجام آزمایش های ژنتیکی و شناخت بدن خود نداشتید، اما هم اکنون این آزمایشات فرصت مناسبی برای انجام بررسی ژنتیکی شما می باشد. از دیگر مزیت های این آزمایشات می توان به تشخیص تالاسمی و کم خونی در زوجین اشاره کرد.
انجام این آزمایش ها می تواند در شناخت ویروس هایی مانند HIV، هپاتیت C و B و ویروس های تهدید کننده، شما را یاری دهد. شما با انجام این تست ها می توانید به تشخیص زودهنگام بیماری ها و افراد حامل ویروس های عفونی دست یابید. به موقع از پیشرفت بیماری و عوارض جدی آن جلوگیری کنید.
روال کار در آزمایشگاه ازدواج چگونه است؟
به طور کلی برای مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایش، باید در وقت و زمان مناسب آن مراجعه کنید. معمولا هم روند کار آزمایشگاه ازدواج مشخص است. ولی امکان آن وجود دارد که در برخی از آزمایشگاه ها، جزئیات متفاوت باشد. پس بهتر است دقت کافی را داشته باشید.
بهتر است شما و همسرتان برای انجام مراحل ثبت نام به عنوان زوجین، در ساعات اول صبح، حدود ساعت 7 تا 8 صبح، به آزمایشگاه مراجعه کنید. معمولاً هم تا ساعت 10 صبح آزمایشگاه، آزمایش خون و پس از آن آزمایش ادرار را از شما خواهد گرفت.
بعد از آن نوبت تزریق واکسن کزاز می باشد که (حدود یک ساعت) زمان می برد. مرحله آخر، بعد از انجام تمامی آزمایشات حضور در کلاس مشاوره خانواده می باشد که (حدود یک ساعت) زمان می برد. در این مدت نتایج آزمایش ادرار و خون شما آماده خواهد شد و حوالی ظهر، ساعت 12 تا 13، مراحل آزمایش ازدواج به اتمام خواهد رسید.
جلسات مشاوره قبل از ازدواج
حضور در جلسات و مشاوره های قبل از ازدواج می تواند این اطمینان را به شما بدهد که رابطه قوی و سالمی خواهید داشت. شما برای ازدواج پایدار و رضایتبخش شانس زیادی خواهید داشت.
هر نوع رابطه و ازدواجی مشکلات و پیچیدگیهای خاص خود را دارد. بهتر است بدانید که در زندگی شما هیچ شخصی به اندازه همسرتان بر سلامت و رفاه شما تأثیر گذار نخواهد بود.
شریک زندگی شما، شما را بهتر از بقیه افراد میشناسد. بیشتر بقیه افراد خانواده سعی در خوشحال یا ناراحت کردن شما را دارد. چرا که با تمامی نقطه های ضعف و نقطه های قوت شما آشنایی دارد. تاثیر بسیار مستقیمی بر حال خوب و بد شما دارد.
اما بهتر است بدانید که زمانی که زندگی زناشویی آغاز می شود شما با مشکلاتی مواجه می شوید که میتواند صدمه بسیار جدی به زندگی شما بزند. در چنین شرایطی وجود یک متخصص آموزشدیده و باتجربه لازم است.
متخصص و مشاور ازدواج، درمانگر مشکل شما می باشد. در حین جلسات مشاوره به اختلالات شما کامل پی خواهد برد. برای داشتن زندگی آرام و امن حتما به جلسات مشاوره مراجعه کنید.
کلام آخر
ما همواره در این مقاله سعی داشتیم پاسخ سوال شما عزیزان را درباره قبل از ازدواج چه آزمایشاتی انجام می شود؟ را بدهیم. نمونه های مختلف آزمایش ها و فواید و عوامل تاثیرگذار آن در آینده و نتیجه ازدواج شما را بیان کردیم. شما هم اکنون می توانید با شناخت کامل تر و بهتر به سمت ازدواج و آزمایش های قبل از آن بروید.
علاوه بر آن ما در سایت تالارتو به تمامی مواردی که مربوط به ازدواج می شود، اشاره کردیم. این موارد شامل (عقد محضری، نامزدی، کیک عروسی، سفرهای ماه عسل، آزمایش های قبل ازدواج، مدارک لازم ازدواج و…) می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از این مطالب بهره ببرید. ممنون از شما که ما را تا پایان این موضوع همراهی کردید.